Welkom op de website van Escape Room Vechtdal, de spannendste escape room van Overijssel. Een uniek uitje voor je teamuitje, familie uitje of vriendenuitje in Ommen, een stadje nabij Zwolle.

Het is 1963, de winter die al begon in november vorig jaar, zou later bekend worden als de koudste van de 20e eeuw. Deze hel van ’63 was niet alleen tijdens de Elfstedentocht in Friesland te voelen. Ook op de Overijsselse Vecht vond deze winter een drama plaats. Een ongelukkige aanvaring bij Ommen betekende het einde van de scheepvaart tussen Hardenberg en Zwolle.

Het in 1912 gebouwde vrachtschip Semper Avanti is het grootste vrachtschip op de Overijsselse Vecht. Er werd dagelijks meel en zand aan en afgevoerd vanuit de Coöperatie in Ommen (Coöperatieve Landbouwers Aan- en Verkoop Vereniging van Ommen en omstreken). Ondanks de strenge winter bleef de Semper Avanti als een van de weinige vrachtschepen actief op de Vecht in Overijssel. Maar het noodlot slaat toe, het kruiende ijs blijkt te sterk en de kapitein krijgt het schip niet meer onder controle. De altijd gevreesde angst wordt werkelijkheid: een aanvaring waardoor het schip zinkt. Met de verdrinkingsdood op de hielen worden de matrozen in het nauw gedreven en moeten een uitweg vinden uit het ruim van het zinkende schip. De prognose is dat het schip over een uur onder water verdwenen zal zijn. Kunnen de matrozen binnen deze zestig zenuwslopende minuten nog veilig aan wal komen?

Deze escape room is niet gevestigd in een gebouw, maar op een oud vrachtschip, uniek in Nederland! Met een groep van 4 tot 8 personen betreden jullie het schip en proberen jullie in 60 bloedstollende minuten te ontsnappen. Ontrafel codes en puzzels, open sloten, vind oplossingen en ga samen met je familie, vrienden of collega’s de uitdaging aan!

Arrangementen met Escape Room Vechtdal

De escape room is zeer geschikt als groepsuitje, bijvoorbeeld als vrijgezellenfeest, personeelsuitje, teamuitje, vriendenuitje of familiedag. Maar ook gezinnen, toeristen, of vriendengroepen zijn van harte welkom! Combineer de escape room met een ontspannende activiteit als sloepje varen, een Funbike tour of een reuzenkanotocht voor een compleet dagje uit. Bij meer dan 8 personen worden jullie in twee groepen ingedeeld en wisselen jullie na een half uurtje bijkomen en bijpraten van activiteit.

  • Escape Room & Sloepen: Voor of na het zenuwslopende uur in de Escape Room is het tijd om te ontspannen tijdens een heerlijke sloepentocht. In onze luxe 6- of 8-persoons sloepen kunt u lekker relaxen en uitwaaien op de Overijsselse Vecht.
  • Escape Room & Funbike Tour: De spanning en focus tijdens de Escape Room kan helemaal losgelaten worden tijdens de Funbike Tour, waarbij je op onze grappige roze fietsen een mooie tocht door het natuurlijke Vechtdal Overijssel maakt.
  • Escape Room & Kanovaren: Bij dit arrangement kun je voor of na de spanning in de Escape Room heerlijk genieten van de rustige natuur van de Overijsselse Vecht tijdens een kanotocht. Is de groep groot genoeg? Dan kun je er voor kiezen om met zijn allen in de Reuzenkano te stappen!

Escape Room Vechtdal is onderdeel van Rederij Peters in Ommen, gevestigd aan Zwolseweg 4. De rederij beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Naast gratis parkeren is Rederij Peters ook goed bereikbaar via het openbaar vervoer: het treinstation Ommen ligt op slechts 10 minuten loopafstand.

De Escape Room Vechtdal is het ideale bedrijfsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest of vriendenuitje!

 

 

Escape Room Vechtdal in Ommen, Overijssel

Escape Room Vechtdal in Ommen, Overijssel